Brödbak
Bakade godaste brödet igår för andra gången, skulle kunna äta upp hela limpan själv!
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap (räcker med 1,5)
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
Sätt ugnen på 200
Blanda filmjölken, sirap, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda väl men försiktigt. Smörj en 2 l form och häll i smeten, strö lite vetemjöl över. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 min, sänk sedan värmen till 175 och ha inne 30 min till. Täck sedan brödet med folie och låt det stå i formen i 5 timmar. (behöver dock inte stå så länge utan kan ätas direkt för oss hungriga).
Kommentarer
Trackback